• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Za to, že kaderník strihá bezdomovcov zadarmo dostal odmenu! Pozrite sa akú.

Za to, že kaderník strihá bezdomovcov zadarmo dostal odmenu! Pozrite sa akú.

Okrem nového účesu poskytujem bezdomovcom aj ľahký obed a základné toaletné potreby ... ale najdôležitejšie je to, že im prinášam pocit sebavedomia a sebaúcty.

Brennon Jones pred rokom upútal verejnosť titulkom ktorý oznamoval, že bezdomovcov ostrihá a upraví im účes úplne zadarmo.

V bezplatnej službe po veľkom záujme naďalej pokračoval a jeho ponuka sa nezmenila. Teraz bol navyše obdarovaný aj interiérom, v ktorom môže v tejto dobročinnej službe naďalej nerušene pokračovať.

Jeho kolegyňu, kaderníčku Seanu Johnsonovú tento čin tak zaujal, že sa mu rozhodla poskytnúť vlastný priestor, aby mohol bezdomovcom túto službu poskytovať aj naďalej.

Povedala mi: "Počúvaj, mám budovu, ktorú chcem, aby si si prišiel pozrieť. Opýtala sa ma, či sa mi páči toto miesto. Ja som povedal, že sa mi páči, ona mi hodila kľúč a povedala, že je moje."


Seana Johnsonová pôvodne plánovala rozšíriť svoj vlastný obchod, ale potom sa stretla s Jonesom a svoje plány prehodnotila.

Johnsonová sa zmienila, že toto gesto nebolo iba o tom, ze by kolegovi dala nový priestor. Keď sa pozrela na bezdomovcov a na ich potreby, na to, ako im Brennon nezištne pomáha, chcela aby mohol v týchto službách pokračovať i naďalej. Jonesová budúcnosť bola totiž neistá a nevedel ako dlho ešte dokáže v poskytovaní svojich služieb na ulici pokračovať. Toto mu jednoznačne pomohlo.


Brennon Jones upozorňuje na to, že veľa ľudí si bezdomovcov nevšíma neuvedomujú si, že títo ľudia potrebujú pomoc. „Chcel som im poskytnúť len niečo iné ako par dolárov. Som požehnaný talentom, tak prečo by som sa oň nepodelil a nedoprial aj ľudom bez domova a potrebných prostriedkov nový účes, aby lepšie vyzerali a lepšie sa cítili. Účelom ľudského života je slúžiť a preukázať súcit a vôľu pomáhať druhým.“

Budem sa naďalej spoliehať na svoju vieru, keď mi Boh tak požehnal. Dúfam, že mi bude aj naďalej pomáhať, nech môžem robiť bezdomovcov šťastnejšími.


Kaderníctvo po otvorení vyhradilo dni, kedy sa môžu prísť bezdomovci bezplatne ostrihať.


Počasie

Recepty