• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Ako vybrať pánsku jarnú bundu

Ako vybrať pánsku jarnú bundu

Jarné a jesenné počasie je nevyspytateľné. Ráno je chladno. Treba sa obliecť teplejšie. Na obed sa s príchodom ostrejších slnečných lúčov oteplí a najradšej by ste sa vyzliekli. Večer je sviežo a bez teplejšieho oblečenia sa nezaobídete. Potrebujete bundu, ktorá zmenám stále sa meniaceho počasia odolá. Pánske jarné bundy patria medzi módne kúsky, ktoré vám tento problém pomôžu vyriešiť.

Vychádzajte z toho, čo už doma máte

Pánsku prechodnú bundu prispôsobte svojmu aktuálnemu šatníku a skombinujete ju (skoro) s každým kúskom oblečenia, ktoré v skrini máte.

Elegantná bunda je skôr určená k formálnym nohaviciam, ale rifliam tiež dodá distingvovaný výraz. Športovú bundu nemusíte nosiť len k teplákom. Oblečte si ju aj k rifliam. Jedna elegantná a jedna športová. Viac búnd nepotrebujete. Skrine a skrinky na oblečenie zbytočne neprepĺňajte. Musí v nich ostať dosť miesta aj na ostatné druhy oblečenia.

Na každého pána sa bunda nájde

Bunda vám musí v prvom rade dobre sedieť a vy sa v nej musíte dobre cítiť. Páči sa vám klasická rifľová bunda, ale keď si ju oblečiete, nie je to ono. Výmena za inú veľkosť nepomôže. Nie je to len o veľkosti. O tom, ako vám bunda sadne často rozhoduje strih. Postavy máme rôzne. Za každú cenu ju nekupujte, ale nevzdávajte to. Poobzerajte sa po riflovej bunde iného strihu. Tú pravú určite nájdete.


Pri výbere farieb páni dlhodobejšie uprednostňujú čiernu, hnedú, sivú, tmavomodrú, červenú, tmavozelenú a horčicovú. Ani tento rok to nebude inak. Farebná škála sa nemení, ale výberom výraznejšej farby a farebných kombinácií tiež nič nepokazíte. Vám sa musí bunda páčiť. Vy ju budete nosiť.


Sú farby, ktoré k jednotlivým typom búnd priraďujeme automaticky. Kožená bunda je čierna. Rifľová bunda je modrá. Trenčkot béžový. Vyrábajú sa aj v iných farbách, či farebných kombináciách, ale s týmito si ich spájame najčastejšie. Je to klasika, ktorá nikdy neomrzí. Minimálne jedna zo spomenutých búnd by vám v šatníku rozhodne nemala chýbať.

Pánske jarné bundy, ktoré vydržia

Vyberte si jarnú bundu vyrobenú z kvalitných materiálov, aby hneď po prvom praní nestratila farbu a tvar. Bunda by mala byť trochu voľnejšia. Myslite na to, že pod bundu si oblečiete aj sveter alebo mikinu. Radšej cez deň zhodiť jednu vrstvu oblečenia, ako ráno a večer mrznúť. Bundy sa dnes vyrábajú z odľahčených materiálov. Keď ju prevesíte cez plece alebo rameno, aj zabudnete, že bundu pri sebe máte.


Strihy pánskych prechodných búnd sa výrazne nemenia. Bundu, ktorú si kúpite na jar, určite využijete aj na jeseň.

Foto: Budchlap.sk


Počasie

Recepty