• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Poriadok je pre blbcov, inteligent ovláda chaos. Konečne to pochopila aj aplikácia Skype

Poriadok je pre blbcov, inteligent ovláda chaos. Konečne to pochopila aj aplikácia Skype

Určite sa Vám už stalo, že počas video hovorov zaujalo volajúceho pozadie viac, ako samotný váš rozhovor. Teraz to už môže byť minulosťou.

Komunikačná aplikácia Skype totiž prišla s novou funkciou, ktorá určite spraví radosť veľkému množstvu užívateľov. Nielen tým, ktorí ju majú doma, v práci alebo kdekoľvek odkiaľ uskutočňujú videohovory, ale aj tým ktorým sa do takéhoto hovoru môžu pripliesť neželaní účinkujúci.

Aktuálna verzia obľúbeného komunikačného programu Skype prináša funkciu rozmazania pozadia - aplikácia jednoducho detekuje tvár užívateľa a zbytok obrazu rozmaže.

Podľa nedávneho oznámenia na oficiálnom blogu spoločnosti, ktorá stojí za aplikáciou Skype, je účel tejto funkcie v tom, upriamiť pozornosť a sústredenie sa druhej strany na to, čo je skutočne podstatné a teda na Vás.

Algoritmy umelej inteligencie

Na definovanie čo je a čo nie je pozadie sú nasadené algoritmy umelej inteligencie, vycvičené na detekciu ľudskej podoby, ktoré detekujú tvár, ruky a vlasy užívateľa pred kamerou. Tieto časti ostávajú v obraze ostré a dobre viditeľné, zatiaľ čo pozadie je rozmazané podobným spôsobom, ako poznáme z portrétových režimov väčšiny smartfónov.


K aktivácii funkcie rozmazania pozadia stačí zapnúť príslušnú voľbu v užívateľskom nastavení aplikácie Skype. Funkcia je k dispozícii v najnovších desktopových verziách. Bohužiaľ, zatiaľ nie je dostupná v mobilných verziách tohoto komunikátora. Predpokladáme, že bude veľmi populárna a v najbližšej aktualizácii sa dostane aj tam.



Schovajte svoj neporiadok!

Táto nová funkcia určite urobí radosť všetkým, ktorí používajú videohovory pri komunikácii so svojimi rodičmi alebo známymi, ktorí si nikdy neodpustia rôzne komentáre k oblečeniu a neporiadku po miestnosti. Môže sa tiež napríklad veľmi hodiť, pokiaľ sa chystáte uskutočniť videohovor s potencionálnym obchodným partnerom, alebo uskutočniť pohovor do zamestnania a vaše okolie nepôsobí práve reprezentatívnym dojmom.


Okrem chronických neporiadnikov by sa táto funkcia určite hodila aj profesorovi Robertovi Kellymu, ktorý sa vďaka jeho deťom dostal do veľmi zaujímavej situácie počas priameho vstupu pre televíznu spoločnosť BBC.



Počasie

Recepty