• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Úžasný efekt stál takmer rok práce a spotreboval 42 tisíc zápaliek

Úžasný efekt stál takmer rok práce a spotreboval 42 tisíc zápaliek

Muž strávil s vytvorením tejto masívnej gule niekoľko mesiacov. Zhorela ale za pár sekúnd.

Často nás náhodne napadne zaujímavá myšlienka, možno niekedy priam až bláznivá. Väčšinou sa však pokúsime realizovať len tie menej bláznivé, ostatné ostanú naďalej len v rovine zaujímavej myšlienky.

Newyorčan menom Wallace však dotiahol svoju myšlienku až do zdarného konca a vytvoril svoj netypický predmet.

Zaumienil si, že zo zápaliek postaví obrovskú guľu a následne ju zapáli. Trvalo mu desať mesiacov a stálo ho to 500 dolárov. Spotreboval pri tom až 42 tisíc zápaliek.

Nech sa to zdá akokoľvek jednoduché, Wallace si na začiatku pomohol s návrhom svojho výtvoru v modelovacom 3d programe Rhino, aby získal reálnejšiu predstavu, ako bude jeho guľa vyzerať. Bohužiaľ, jeho počítač nezvládol spracovať celý návrh, tak sa Wallace pustil rovno do realizácie.


Podľa jeho slov začalo všetko len nevinnou myslienkou. Wallace uvažoval nad tým, koľko zápaliek v balení po 300 kusov by potreboval na to, aby mohol túto diabolskú guľu zostrojiť. Ako sám spomenul, v čase keď zápalky kupoval v miestnom obchode predpokladal, že obsluha si ho zaškatuľkovala ako blázna.



Takáto zásoba síry a vášeň s ktorou Wallace k svojmu projektu pristupoval, je určite aspoň minimálne zrovnateľná s filmovým Jokerom.


Stál ale čas, ktorý bol potrebný na výrobu tejto pekelnej gule za to? To už môžete posúdiť sami z videa. Predsa len, v každom z nás žije aspoň malý kúsok pyromana. Veď kto by nemal rád pohľad na ničivý oheň šľahajúci na všetky strany? Už sa nenechajte napínať a pozrite si Wallacov pekelný výtvor.


Pamätajte si ale, že o niečo podobné by ste sa doma z bezpečnostných dôvodov určite pokúšať nemali!



Počasie

Recepty