• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Schovajte sa pred elektromagnetickými vlnami, ktoré vyžarujú smartfóny a internet

Schovajte sa pred elektromagnetickými vlnami, ktoré vyžarujú smartfóny a internet

Kráľ bizarných propagačných akcií, KFC, predstavil ďalšiu novinku - Internet Escape Pod

Kráľ bizarných propagačných akcií, KFC, predstavil ďalšiu novinku - stan, do ktorého se môžete schovať pred elektromagnetickými vlnami, ktoré vyžarujú smartfóny, internet a ďalšie elektronické prístroje.

Kentucky Fried Chicken (skr. KFC) je reťazec reštaurácií rýchleho občerstvenia, ktorý sídli v meste Louisville v americkom štáte Kentucky. Zameriava sa najmä na kuracie mäso vo vyprážanej podobe. Spoločnosť založil Colonel Harland Sanders v roku 1952.

Najnovšiu novinku, textilný turistický stan nazvali Internet Escape Pod. Na vrchole tohoto stanu je umiestnený zakladateľ spoločnosti KFC Colonel Sanders. Stan je v tvare Iglu, má rozmery približne 2x2 metra a mal by zabraňovať pripojeniu fungujúcemu na prenose rádiových vĺn vrátane smartfónov a wifi bezdrátového pripojenia na internet.

Toto obmedzenie, ktoré stan ponúka je založené na tzv. Faradayovej klietke.


Faradayova klietka je celouzatvorená klietka vytvorená z elektricky vodivého materiálu (napr. drôtené pletivo). Vnútorný priestor klietky je chránený (krytý) voči účinkom vonkajších elektrických, elektrostatických a elektromagnetických polí a vĺn. Princíp je založený na vlastnosti elektrického náboja, ktorý sa sústreďuje len na povrchu vodiča, nie však v jeho objeme. Klietka ako celok pôsobí ako vodič, preto sa v jej vnútornom objeme náboj nenachádza. Elektromagnetické žiarenie je pohlcované povrchom klietky.


Stan ochráni pred elektromagnetickými vlnami každého, kto do neho vstúpi, aby sa aspoň na chvíľu oslobodil od neustáleho pípania telefónu a internetu.

Fanúšikovia spoločnosti KFC si určite pamätajú ďalšie podobné akcie tohto reťazca, napríklad mali možnosť vyslať Zinger burger do stratosféry, alebo si kúpiť KFC smartfón, či jedálenský box so vstavaným herným ovládačom.

Spoločnosť uvádza: dokonca aj my cítime zvýšenú zátaž spôsobenú technológiami počas sviatkov, preto sme se rozhodli ísť iným smerom a vytvoriť výrobok proti technológiám s využitím iných technológií, aby sme pomohli šťastnému kupujúcemu doslova uniknúť chaosu. Do tohoto stanu sa vojdú 4 ľudia s kýblikom smaženého kuraťa KFC.


Utečiete v tomto stane pred elektronickým upozornením na udalosti na ktorých sa nechcete zúčastniť, od túžby skontrolovať sociálne médiá a od otravných sms od príbuzných a priateľov.


Jeden jediný kupec si môže tento výrobok kúpiť v americkom E-shope KFC za 10 tisíc dolárov. Montáž a inštalácia je v cene. Ako ďalej uvádza spoločnosť, stan má hodnotu viac ako 96000 dolárov, ale v duchu Vianoc sa rozhodli, že ho ponúknu za nižšiu cenu.


Počasie

Recepty