• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Už ste videli automat na skladanie prádla, ktorý dokonalo poskladá Vaše oblečenie?

Už ste videli automat na skladanie prádla, ktorý dokonalo poskladá Vaše oblečenie?

Tento stroj má už druhú verziu i keď cenou ešte prevyšuje bežné domáce spotrebiče.

Niektorý z nás si už ani nevedia predstaviť život bez práčky, alebo sušičky. Ak je prádlo vypraté, usušené a vyžehlené, ešte stále ho však treba zložiť aby sa nepokrčilo. To však pre mnohých moc obľúbená činnosť nie je.

V dnešnej dobe, keď je náš čas čím ďalej tým viac vzácnejší, prichádza na trh robotický skladací stroj s názvom FoldiMate, ktorý zloží vypraté a usušené oblečenie do úhľadných „komínkov“. Na stroj stačí zavesiť prádlo a on ho za malú chvíľu pekne zloží. Samozrejme, za túto vymožiteľnosť však musíme obetovať pomerne veľa finančných prostriedkov - bezmála tisíc dolárov.

Tento úspešný stroj má už na trhu svoju druhú verziu. Od tej prvej je síce drahší, ale je oveľa rýchlejší a dokáže toho viac.

Spoločnosť, ktorá automat na skladanie vyrába, sa v ďalších jeho verziách chce sústrediť najmä na zníženie jeho ceny tak, aby bol stroj prístupnejší širším masám spotrebiteľov. V tomto prípade sa teda ešte oplatí nejaký ten čas skladať prádlo ručne a počkať na ďalšiu, cenovo výhodnejšiu verziu.

Stroj funguje veľmi jednoduchým spôsobom. Stačí na plošinu v hornej časti zavesiť jednotlivé kusy prádla a mašina si ich pomocou dvoch ramien stiahne do svojich útrob. Následne ich zostava robotických ramien rôzne poprekladá, až z nich vytvorí úhľadne poskladaný kúsok. Celé skladanie prádla trvá len pár minút.


Stroj by si mal poradiť s najrôznejšími typmi oblečenia ako sú košele, blúzky, alebo aj nohavice. Máme na mysli rôzne veľkosti oblečenia, od konfekčných veľkostí pre niekoľkoročné deti až po veľkosti XXL. Stroj samozrejme skladá tiež posteľné prádlo.

Sú však aj kúsky s ktorými si zatiaľ FoldiMate celkom neporadí. Ide najmä o oblečenie pre najmenšie deti, ponožky a spodné prádlo - jedná sa teda o malé kúsky oblečenia. Podobne má problém s objemnými predmetmi, ako napríklad hrubé mikiny. Všetky tieto nedostatky však čoskoro môže zmeniť ďalšia verzia tohoto zaujímavého výrobku.


Stroj má vo svojej spodnej časti aj zásobník na poskladané prádlo, kde Vám na počkanie vytvorí vytúžený „komínok“ prádla.

Podľa hrúbky tkanín sa do zásobníka zmestí 20-40 kusov prádla. Následne sa zásobník vyprázdni a môže sa pokračovať v ďalšom skladaní.


Stroj bol navrhnutý tak, aby sa vošiel do akejkoľvek miestnosti vrátane spálne, alebo pracovne. Má tak štandardné rozmery: hĺbka 70cm a šírka 60cm. Výška je trocha viac a to 125cm, ale tento rozmer prekáža najmenej.


Predstavte si, že FoldiMate zloží prádlo rýchlejšie, než si uvaríte kávičku. Je to priateľ, ktorý je vždy ochotný zložiť Vaše košele, uteráky, nohavice a to bez zbytočných rečí.

Okrem nižšej ceny by ešte toto zariadenie mohlo miesto nás aj ožehliť, čo by nás isto potešilo hlavne u niektorých typoch textilu, ako sú napríklad košele.

V každom prípade, nakoľko aj samotné skladanie je pomerne neobľúbená činnosť, spoločnosť ktorá tento stroj na trh uviedla verí, že si svoje miesto nájde ako v domácnostiach tak aj v profesionálnom využití (napr. v službách pre hotely a reštaurácie).



Počasie

Recepty