• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Video: Nenechajte si ujsť dychberúce scény najväčšej podzemnej rieky na svete

Video: Nenechajte si ujsť dychberúce scény najväčšej podzemnej rieky na svete

Nenechajte si ujsť dychberúce scény najväčšej podzemnej rieky na svete, ktorá tečie cez sériu masívnych jaskýň. Nahliadnite do sveta tejto masívnej a krásnej jaskyne.

Iba naozaj odvážni ľudia by si vybrali ako druh zábavy objavovanie hlbokých tajuplných zákutí Zeme. Temné tajomstvá jaskýň ale oslovia veľa ľudí.

Ryan Deboodt je fotograf, ktorého práca je zameraná na konkrétnejšie zákutia našej planéty priťahujúce tých najodvážnejších cestujúcich. Ryan nedávno cestoval do jednej z najväčších podzemných riek na svete, ktorá tečie cez sériu masívnych jaskýň. Nazýva sa Tham Khoun Xe a nachádza sa v Laose. Vzhľadom na bezpečie má ale väčšina turistov povolené ísť len do určitej vzdialenosti. Ryan vďaka svojmu postaveniu fotografa a skúseného jaskynného prieskumníka mal však možnosť nahliadnuť do väčších hĺbok podzemia než bežný turista. A výsledky sú naozaj dychberúce scény tejto len málo prebádanej časti sveta.

Aj keď sú tieto masívne a zároveň nádherné priesmyky sprístupnené verejnosti, len málo kto tam aj skutočne zavíta. Dôvodom je práve odľahlosť a do istej miery aj obmedzené možnosti prístupu.

Podzemie jaskynného systému sa tiahne v dĺžke takmer 7 kilometrov, navyše je neobyčajne odľahlé. Ryan dokonca získal povolenie natáčať a fotiť aj na miestach, kam sa bežne turisti nedostanú.


Rozmery podzemného priestoru sú naozaj ohromujúce. Strop dosahuje výšku až 60 metrov, steny sú od seba vzdialené až 76 metrov. Také čosi sa len veľmi ťažko predstavuje. Našťastie Ryan mal so sebou špeciálne vybavenie. V útrobách rozmernej jaskyne mohol dokonca lietať aj jeho dron, ktorý celé toto veľké dobrodružstvo zaznamenal.




Počasie

Recepty